SeloVeselo logo
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga   H *
POČETNA FORUM OPCIJE PRAVILNIK KALENDAR
SeloVeselo > Forum > Glas Naroda > Vaša lična iskustva > Izdavanje nepotpunog državljanstva Srbije
Stranice: [1]   Idi dole
« prethodna tema sledeća tema »
Štampaj
Autor Tema: Izdavanje nepotpunog državljanstva Srbije  (Pročitano 2427 puta)
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Pol: Muško
Starost: 28
Gde živite: U blizini
Pridružio: 06 апр 2008

Izdavanje nepotpunog državljanstva Srbije
« poslato: 21 Мај 2008 12:58 »

E ovako. Morao sam da se predam svoje podatke jednoj instanci u Holandiji. Ime, prezime, mesto rođenja itd, kako bi me ubacili u registar. Za to mi je tražen prevod državljanstva na kome stoje svi ti podaci. I šta se dešava. Državljanstvo je nepotpuno, jer je pisalo da sam rođen u Zadru ali ne i da je to Hrvatska. Znači samo Zadar... U uverenju o državljanstvu isključivo piše "datum, mesto i država rođenja" Angry
I zbog tog nemara tamo nekog administrativnog službenika (matičara), meni je sada upisano da sam rođen u Zadrru - Srbija, zbog čega ću kasnije (ali i sada) imati grdne probleme...
Eto kako nečiji ne savestan rad može drugoga da uvede u grdan problem. I šta ja sada da radim!? Da mesecima ovde visim po šalterima dokazivajući da Zadar nije u Srbiji...
Inače državljanstvo je vađeno dva puta i oba puta je država rođenja izostavljena.

* nepotpuno srpsko državljanstvo.gif (264.07 KB, 700x990 - pregledano 294 puta.)
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

Odg: Izdavanje nepotpunog državljanstva Srbije
« Odgovori #1 poslato: 21 Мај 2008 19:21 »

E pa strašno, čovek izgleda mora, dok je dokument izašao ispod čekića, da sedne i da pregleda svaku tačku i svako slovo, bar tri puta. Angry
Sačuvana

´oće neko metlu?
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

« Odgovori #2 poslato: 21 Мај 2008 19:45 »

Zbog njihovih greški ja ću ovde da se ugušim u birokratiji dokazujući da Zadar nije u Srbiji. Samo zato što neko nije u stanju da iskuca ~2 stvari kako treba.
Sačuvana

Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

« Odgovori #3 poslato: 21 Мај 2008 21:08 »

A da im daš prospekt Zadra npr. ili  neki link?
Sačuvana

´oće neko metlu?
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

« Odgovori #4 poslato: 27 Мај 2008 13:44 »

Evo, "nacrtaš" im ovo http://www.map-of-croatia.co.uk/map-of-zadar.htm
i rešen problem.
Sačuvana

´oće neko metlu?
Egzi
Prolaznik
*
Odsutan Odsutan

Starost: 1011
Gde živite: pored reke
Pridružio: 21 мај 2008

« Odgovori #5 poslato: 01 Мар 2010 12:47 »

A sada´nesto iz prve ruke ... ovo je ociti dokaz korupcije bez prava na zalbu!

Naime, pocetkom ove godine kad je ono krajem januara zapao onaj silni sneg, bio sam sa mojom lepoticom u rodni nam grad da posvrsimo detalje oko kupovine naseg nam zajednickog stana. I pored ostalih vec opstepoznatih detalja kao sto je npr. isplata, trebala su nam dokumenta kako bi se izregulisali imovinski odnosi. Mi imamo plavi pasos, ali on nije dovoljan vec mora da imamo prijavu boravka i licnu kartu. Odlucili smo se i za crveni pasos, ali uslov je opet da imamo i biometrijsku licnu kartu, a da se za sve to preda treba da cucimo u policijskom hodniku od kasne noci do rana jutra  i tako tri-cetiri dana za redom kako bi dosli do nekakvog broja koji ti daje za pravo da tamo negde petog dana stignes do salterskog sluzbenika koji zaprima zahtev za licnu kartu i crveni pasos. Sta da radimo, mi imamo na raspolaganju tek jedva tri radna dana. Povuci, potegni -  saznao sam za broj telefona nekog Zorana koji bas radi na onom salteru gde se ne moze bez onoga broja.  Ja ga nazvah, a on mi vrluda da je to tesko, da je velika guzva ali na moje inzistiranje on me pozva sledeci dan pred kraj radnog vremena oko sest posle podne da dodjemo sa svim papirima i slicicama i naravno bez broja  pa da vidimo sta moze da se uradi. Naravno, pripremio sam izvesnu nagradu. Nisam znao koliko pa rekoh dat cu mu onoliko koliko kosta kompletna taksa za oba dokumenta za nas oboje. Ta cena je bila dve hiljade po osobi. To je znacilo da mu predah uplacenu regularnu uplatnicu na cetiri hiljade a medju papirima jos cetiri hiljade onako u kesu. Posao je bio obavljen bez ikakvog problema. Zahtev zaprimljen, pasos ce bidne gotov za petnaest dana a buduci se i nova biometrijska licna karta isto toliko ceka, dobili smo odmah i staru licnu kartu koja se vise nikom ne izdaje osim iznimno penzionerima i trudnicama. A pro-po ... nit sam ja penzioner nit je moja lepotica trudna. Ali posao je obavljen na obostrano zadovoljstvo. Sve drugo obavljeno je ekspresno, pa smo ja i moja lepotica treceg dana dobili kljuceve i onako zajedno istusirali se u novome stanu.

Sačuvana
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

« Odgovori #6 poslato: 01 Мар 2010 21:47 »

Hm...nerado priznajem ali sam bio u sličnoj situciji kada sam, da bih izbegao dane čekanja jer nisam imao vremena, "preko veze" sredio da bez čekanja predam papire za pasoš itd. Doduše, nisam nikom platio, a ne verujem da bih, i da mi je tražio. Čisto radi principa, ali u nekim sitacijama jednostavno ti se isplati da platiš (zakazan let, trudnoća, nevolja itd)

Da ne skrećem sa teme previše. Hteo sam da te pitam da li si zainteresovan da napišeš svoju priču, sa imenima gradova ili mupa gde se to desilo pa da to stavim u glavni forum? Pritom ću i ja da dodam svoju priču pa ćemo imati komplet Smiley.
Sačuvana

Egzi
Prolaznik
*
Odsutan Odsutan

Starost: 1011
Gde živite: pored reke
Pridružio: 21 мај 2008

« Odgovori #7 poslato: 02 Мар 2010 07:52 »

Sefe,

ja ipak ne bih sudjelovao u ovom procesu do kraja. Razlog je cisto moralni. Ako ovde i ima korupcije, onda je ona proizasla od mene jer sam ja taj koji je zatrazio prekorednu audijenciju e da bi stvar zavrsila u moju korist. Dakle doticni Zoran je samo radio svoj posao i nije ni trazio nista za to vec sam mu ja sam dobrovoljno ponudio nekoliko hiljadarki za ucinjenu uslugu.  Usluga se sastoji u tome da mi je doticni gospodin uskratio nekoliko jutara besmislenog cekanja i omogucio mi da zavrsim posao u meni odgovarajuce vreme. Ja sam procenio da ta stvar kosta pa sam mu dobrovoljno tutnuo u njedra nekoliko hiljadarki. Uporedio bih to kao baksis pevaljki koja mi je otpevala zatrazenu pesmu. Jer po pravilu, pevaljka je tu da peva i za to je i placena od gazde kafane ili od njenog sefa orkestra. Ali gosti se skoro i pobiju da bi dosli na red da naruce pesmu pa ne pitaju sta kosta vec onako oberucke dele i kapom i sapom. Za placenu uslugu ne dobivaju nikakav racun. E pa ako je ono u policiji korupcija, onda je i ovo u kafani.
Sale, ako ipak mislis da se radi o korupciji, onda pokreni postupak protiv mene a za moje podatke pitaj neke od ovdasnjih aktivnih forumasa.

Sačuvana
Ključne reči: nepotpuno državljanstvo srbija 
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
« prethodna tema sledeća tema »

Prebaci se na:  

eXTReMe Tracker