SeloVeselo logo
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga   H *
POČETNA FORUM OPCIJE PRAVILNIK KALENDAR
SeloVeselo > Forum > Znanstvenost > Društvo > Kockanje u Srbiji
Stranice: [1]   Idi dole
« prethodna tema sledeća tema »
Štampaj
Autor Tema: Kockanje u Srbiji  (Pročitano 1840 puta)
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Pol: Muško
Starost: 28
Gde živite: U blizini
Pridružio: 06 апр 2008

Kockanje u Srbiji
« poslato: 02 Јул 2008 20:00 »

I onda mene gledaju čudno kada kažem da su sportske prognoze uvod u kockanje.

Citat
Oko pola miliona građana u rizičnoj zoni kockanja

Oko pola miliona građana Srbije nalazi se u "rizičnoj zoni" između kockanja iz zabave i patološkog kockanja, rečeno je danas na konferenciji za štampu Fonda za prevenciju patološkog kockanja "Herc".

Predstavnici tog fonda su upozorili da se "granica kockanja spušta i na niže razrede osnovne škole", kao i da oko 20 odsto mladića koji idu u srednju školu svakodnevno posećuje sportske kladionice.
Dejan Stanković, autor romana "Ulog", čiji je glavni junak jedan patološki kockar, istakao je da je država prošle godine od igara na sreću zaradila preko 100 miliona evra, kao i da bi jedan odsto tog novca trebala da uloži u prevenciju patološkog kockanja.
"Patološko kockanje je bolest zavisnosti, kao alkoholizam i droga. U protekle tri godine od kada fond radi naslušali smo se raznih priča o ljudima koji gube glave i porodice zbog patološkog kockanja", rekao je Stanković.

Predstavnik Fonda za prevenciju patološkog kockanja Mirko Mijatović je ocenio da je patološko kockanje "ogroman društveni problem i da država mora da bude svesna toga".
On je ukazao da država Srbija za razliku od Hrvatske i Slovenije ne radi ništa na prevenciji patološkog kockanja koje, kako je naveo, razara porodice i uništava živote ljudi.
Predstavnica Fonda Snežana Stanković je rekla da bi ako država jedan odsto sredstava od prihoda na sreću odvoji za prevenciju patološkog kockanja taj novac bio iskorišćen za pomoć patološkim kockarima i njihovim porodicama.
Ona je dodala da se Fondu za prevenciju od kockanja nije javljao veliki broj žena koje su patološki kockari, ali da su se žene javljale kao majke i supruge tražeći pomoć jer su im sinovi i muževi suočeni s tim problemom.
Predstavnici Fonda za prevenciju patološkog kockanja su istakli da nemaju ništa protiv organizatora igara na sreću, ali da ih pozivaju da se uključe u akciju prevencije patološkog kockanja, jer je i u njihovom interesu da imaju "zdrave igrače".
http://www.blic.co.yu/drustvo.php?id=47764
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

Odg: Kockanje u Srbiji
« Odgovori #1 poslato: 06 Јул 2008 20:22 »

Kockanje svake vrste, znači i kladjenje, sportsku prognozu i loto, trebalo bi zabraniti mladjima od 18 godina (kao što je to uradjeno sa kupovinom alkohola i duvana). To za početak.
Sačuvana

´oće neko metlu?
evoija55
Prolaznik
*
Odsutan Odsutan

Pridružio: 15 мај 2009

« Odgovori #2 poslato: 29 Јун 2009 11:32 »

Kocka jest opasna, ja licno igram kladionicu, ali ne puno-dovoljno tiket ili dva na dan. Umjereno, a vidim dosta osoba koje ulazu veliki novac. To najvise stoji do osobe, svako sebi moze zabraniti ako ima svoje JA.
Sačuvana

Dress Up Games
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

« Odgovori #3 poslato: 04 Јул 2009 03:06 »

Ograničenja, svake vrste, su zbog onih koji nemaju svoje JA, koji ga još nisu stekli i koji su ga izgubili...
Sačuvana

´oće neko metlu?
neco
Meštanin
**
Odsutan Odsutan

Pridružio: 08 мар 2009

« Odgovori #4 poslato: 21 Феб 2010 08:49 »

ma o ovome se nema sta reci, (ovo sto sponenu sokocalo za godine 18+) u mom mjestu gdje zivim u kladionicu udjemo prijatelj i ja i pise "zabranjeno kladjenje osobama -18), mi popunimo tiket zena koja radi otkuca i to je to...

p.s. valjda ste skontali sta hocu da kazem...

p.s. jos sam maloljetan  Wink Wink Wink Wink Wink
Sačuvana

danas je tesko biti glup, jer je konkurencija sve veca i veca...
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Starost: 28
Gde živite: U blizini

« Odgovori #5 poslato: 21 Феб 2010 13:35 »

Ma da to sam primetio dok sam bio u Beogradu. Mladi ljudi, nemaju ni 16, a igraju se voćkica po celo veče. Tužno..
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
neco
Meštanin
**
Odsutan Odsutan

Pridružio: 08 мар 2009

« Odgovori #6 poslato: 21 Феб 2010 17:37 »

normalno niko nepostuje zakon i pravilam, a pravila su tu da se krse  Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa Dasa
Sačuvana

danas je tesko biti glup, jer je konkurencija sve veca i veca...
Ključne reči: kockarstvo srbija 
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
« prethodna tema sledeća tema »

Prebaci se na:  

eXTReMe Tracker