SeloVeselo logo
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga   H *
POČETNA FORUM OPCIJE PRAVILNIK KALENDAR
SeloVeselo > Forum > Znanstvenost > Ekonomija, Poslovanje > Otvaranje pekare
Stranice: [1]   Idi dole
« prethodna tema sledeća tema »
Štampaj
Autor Tema: Otvaranje pekare  (Pročitano 3547 puta)
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Pol: Muško
Starost: 28
Gde živite: U blizini
Pridružio: 06 апр 2008

Otvaranje pekare
« poslato: 03 Јул 2008 15:04 »

Koliku platu imaju pekari/burekdžije i kolko bi koštalo da se jedna mala pekara otvori?
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

Odg: Počinjanje pekare
« Odgovori #1 poslato: 06 Јул 2008 18:45 »

Znam da dobar burekdžija ima platu veću od ostalih radnika u pekari ali koliko to sada iznosi...možda 500 e Huh? a koliko bi koštalo otvaranje Shocked

Iznajmljivanje prostora je od 800 e pa naviše, zavisno gde se lokal nalazi, s tim da bi oko 3o m kv bi bio minimum potrebnog prostora, a za peć, sudove, staklene vitrine, vertikalni frižider (za jogurt, kiselo mleko), mislim da se cene mogu pronaći na netu.

p.s."Odokativno" bi trebalo bar 10-tak hiljada evrića, čak i više, jer treba računati da se prvih meseci nema zarada a da se režije moraju plaćati, lokal, struja, plate, doprinosi...
Sačuvana

´oće neko metlu?
svaler
Prolaznik
*
Odsutan Odsutan

Pridružio: 26 мај 2008

Odg: Otvaranje pekare
« Odgovori #2 poslato: 07 Јул 2008 14:18 »

uu bre sokocalo da toliko kosta otvaranje pekare Angry
Sačuvana
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

« Odgovori #3 poslato: 07 Јул 2008 15:24 »

Pa ne znam kako ti zamišljaš pekaru, ja samo znam šta vidim da svaka pekara ima a gde je aparatura koju ne vidim...
Sačuvana

´oće neko metlu?
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Starost: 28
Gde živite: U blizini

« Odgovori #4 poslato: 10 Јул 2008 02:28 »

Pitam zato što bi se ovde ta srpska peciva prodavala veoma dobro. Procenjujem jer ovde više vlada običaj jedenja pomfrita sa majonezon, kroketa, frikandela (mesne prerađevine sa 50% mesa i 50% kao brašna). A burek ovde jednostavno ne postoji, niti šta slično tome. Mislim ovde stvarno nema neki izbor. Hleba imaju 30 vrsta ali stvari za užine (ili kao konkurencija hamburgerima) kao perece, kifle, burek, pogačice, su ovde nepoznata stvar. Da ne pričam od toplim jelima za usput kao pljeskavice.
Dok sam bio u Srbiji otišao sam dvaput u Mekdonalds, čisto iz znatiželje. Ovde je to najbolje rešenje ako hoćeš da pojedeš nešto toplo i što će ti napuniti stomak.

Kada bih imao novca (mada to se može i pozajmiti u banci) i nekog znanja kako to sve ide, možda bi se upustio u tako nešto i video da otvorim.
Nema ničeg boljeg nego biti svoj gazda. A na kraju preko svoje radnje uvek zarađuješ više nego kad si u radnom odnosu kod drugoga.

Jel neko od vas ima iskustva sa ovakvom vrstom poslovanja?
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
Ključne reči:
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
« prethodna tema sledeća tema »

Prebaci se na:  

eXTReMe Tracker