SeloVeselo logo
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga   H *
POČETNA FORUM OPCIJE PRAVILNIK KALENDAR
SeloVeselo > Forum > Znanstvenost > Ekonomija, Poslovanje > Troškovi otvaranja preduzeća
Stranice: [1]   Idi dole
« prethodna tema sledeća tema »
Štampaj
Autor Tema: Troškovi otvaranja preduzeća  (Pročitano 916 puta)
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Pol: Muško
Starost: 28
Gde živite: U blizini
Pridružio: 06 апр 2008

Troškovi otvaranja preduzeća
« poslato: 12 Мај 2009 17:32 »

Zanima me da li neko zna koji je proces registrovanja firme u recimo Srbiji (ali i u okolnim državama). Koliki su troškovi i kako stoji sa porezima? Radilo bi se internet poslovanju.

Hvala
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

Odg: Troškovi otvaranja preduzeća
« Odgovori #1 poslato: 14 Мај 2009 04:07 »

Sama registracija nije skupa ali do nedavno je moralo i da se položi na račun 500 e kao osnivački ulog (ne znam da li to još važi) za poreze ne znam, samo znam da svi kukaju na njih...

Evo ti adresa sajta Agencije za privredne registre (kod njih se sav posao obavlja), tu možeš da se više informišeš:

http://www.apr.gov.rs/%D0...%B5/tabid/49/Default.aspx

Sačuvana

´oće neko metlu?
Sale
Administrator
Odsutan Odsutan

Pol: Muško
Starost: 28
Gde živite: U blizini

« Odgovori #2 poslato: 14 Мај 2009 21:32 »

Kakav ulog? Ne piše ništa na sajtu. Tarife mi deluju ok.
A kad bi neko znao kako ide sa porezima bilo bi super.
Sačuvana

Zašto je pile prešlo put?
- Zato što je išlo da poseti www.seloveselo.com
Vidite našu POČETNU stranu
Prijavite sve u vezi mita, korupcije, maltretiranja, nemara i sl. na ovom forumu. Dobrodošli!
sokocalo
Opšti Urednik
Odsutan Odsutan

Pol: Žensko
Gde živite: Negde izmedju...

« Odgovori #3 poslato: 16 Мај 2009 13:20 »

Pokušaću da saznam (ne obećavam) medjutim, porezi se razlikuju od delatnosti do delatnosti, ono što znam je da većina kuka ne samo na poreze, nego i na uslove poslovanja koja odredjuje država i koji su nepovoljni. Npr. sin moje prijateljice pravi ortopedska pomagala, silikonska takodje i jedan je od retkih u Srbiji (malo ko zna taj posao jer za njega praktično nema škole). Elem, da ne pričam kako su mu tražili da plati kamatu na porez, zbog navodno "kašnjenja", prijavio je radnju u maju a rešenje dobio u novembru, zdravstvenu knjižicu je dobio tek posle cele prve godine rada, bez obzira što je od početka redovno uplaćivao dažbine... Nedavno mu je i račun blokiran tj. država mu ne dozvoljava da podigne više od  38.000 dinara mesečno koliko po "državi"  iznosi njegova plata i iznos koji plaća za zakup prostorija gde radi.  Čak ni za plaćanje zdravstvenih usluga kod privatnika, znači stomatologa recimo, ne može da uzme novac, za plaćanje stana takodje! Kako on pravi mesečno promet od 1-4.000.000 dinara, sve naravno ide preko fiskalne kase, čovek se našao u čudu. "Objašnjeno" mu je da će tek na kraju godine kada plati porez na zaradu preko sume koju mu je država odredila(!?) moći da raspolaže svojim parama! Dalje, on bi rado uzeo nekoga da ga poduči poslu (ne na crno) ali u tom slučaju su mu nameti toliki da on, iako odlično radi i odlično zaradjuje, to ne može finansijski da izdrži. Ovo zavrtanje je nedavno uvedeno, dokle će da traje ne zna se.

Trenutno, država daje neke pogodnosti, navodno, samo onima koji uzmu od nje kredit!
Sačuvana

´oće neko metlu?
Ključne reči: otvaranje  preduzeće  firma  biznis  troškovi  proces  porez 
Stranice: [1]   Idi gore
Štampaj
« prethodna tema sledeća tema »

Prebaci se na:  

eXTReMe Tracker